Genezingsproces

· De tattoo wordt door middel van naalden in de huid aangebracht . Wanneer de tattoo klaar is zal de huid om de tattoo een beetje rood zijn, dit heeft te maken met het scheren, tattoeren en schoonmaken van de huid.

· Binnen enkele uren zal de rode gloed om de tattoo langzaam verdwijnen, de plaats van de tattoo zal eerst nog opgezet blijven en gloeien. Trek vooral de eerste nacht (wanneer de tattoo op plaatsen is gezet als; arm, schouder, onderrug) een oud, doch vooral schoon t-shirt aan, dit omdat er inkten de huid verlaten door wondvocht dat uit de huid vloeit. Het gebeurt vaak dat mensen in paniek raken omdat zij ‘s morgens wakker worden en in hun beddengoed de afdruk vinden van de tattoo. Wanneer het shirt ‘s morgens aan het shirt zit verkleefd, dan kunt u dit los weken met lauw water. (Vooral niet lostrekken!)

· Binnen enkele dagen zal er een korst ontstaan op de plaats van de tattoo, smeer de tattoo niet te dik in nu, de korsten worden dan te week en de tattoo krijgt niet voldoende zuurstof om te kunnen genezen. Wanneer de tattoo helemaal niet zal worden ingesmeerd met een geadviseerde zalf zoals Bepanthen, dan zal hij te droog worden en zal gaan knappen waardoor er door bloedverlies inkt mee de huid uit kan gaan (delen van de tattoo worden hierdoor vaag van kleur). Ook kan hierdoor littekenweefsel ontstaan.

· De korst zal na enkele dagen iets krimpen, het kan eruit zien alsof de tattoo is gaan vloeien, dit is niet het geval, De tattoo is aan het genezen en het deel wat eruit steekt is al min of meer “vrij” van korst vorming.

· Tijdens dit genezingsproces kan jeuk optreden, probeer nu niet aan je  tattoo te krabben en er per ongeluk een deel van de korst wordt verwijderd waardoor weer kans op bloeding of littekenweefsel kan ontstaan. Trek nooit aan los zittende korsten, wacht geduldig tot de korst vanzelf is afgevallen.

· Wanneer alle korsten zijn verdwenen lijkt de tattoo vaag van kleur, dit klopt! De tattoo is nog niet geheel genezen, er zitten nu nog kleine vliesjes over de tattoo heen, na enkele dagen zullen deze vliesjes langzaam verdwijnen, insmeren met Bepanthen is nu nog steeds aan te raden. Bepanthen zalf beschermt de huid zonder haar af te sluiten. Daarnaast dringt de zalf diep door in de huid om het huidherstel te ondersteunen. Deze zalf is opgenomen in de LCHV richtlijn.

· Wanneer alle vliesjes zijn verdwenen, en de huid geen glans meer heeft is de tattoo in zijn geheel genezen.Let op:

Grote voet-enkel-pols tatoeages kunnen de dagen na het tatoeëren opzwellen en beurs raken. U dient bij thuiskomst (indien dit zichtbaar is) de tatoeage koud te houden (afspoelen onder de koude kraan) en omhoog te houden. In de periode  dat de tatoeage opgezwollen is, dient u er geen zalf op te smeren omdat de wond niet afgesloten mag worden, zodoende kan de zwelling slinken. 


        Veel plezier met je nieuwe tattoo!