Do's

Direct na het aanbrengen van de tatoeage is de getatoeëerde plek bedekt met een transparante folie. Na een uur kun je de folie verwijderen en de tattoo behandelen zoals hieronder omschreven:

Na het weghalen van de folie, de tattoo en omstreken voorzichtig met schone handen wassen met warm water en een milde, on geparfumeerde zeep zonder alcohol .(bijvoorbeeld  unicura) Naspoelen met koud water, zodat de zeepresten weg zijn en de poriën samentrekken. Gebruik hiervoor altijd je schone handen, geen washand. Voorzichtig droogdeppen met een schone handdoek.   Was de tattoo vervolgens 1 maal per dag met de zeep.

 Smeer de tattoo steeds na het wassen met de zeep, in met de door ons aanbevolen crème (bephanten) totdat de tattoo geheel genezen is. De crème hoeft alleen in de poriën te zitten. Voorkom ook dat kleding aan de tattoo plakt, daarom eerst goed laten drogen. Dus 1 maal per dag wassen en 2 keer per dag dun insmeren.  

Houdt de tatoeage bedekt met kleding als je in contact komt met stof en vuil. Let op dat de wond ook moet luchten, dus niet constant bedekt houden. 


Dont's

  • Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen en let op dat anderen er ook niet aankomen. geen strakke of vuile kleding, pleisters of verband over de tatoeage .
  • Breng in geen geval cosmetica aan op de tatoeage gedurende de genezing.
  •  Vermijdt tijdens het genezingsproces contact met zwemwater zoals chloorzwembaden, Bubbelbaden en natuurlijk zwemwater.

  •  Maak tevens geen gebruik van sauna, bad of stoombad. Douchen mag wel, pas op met zeep!
  • Let op dat u geen wollen kleding direct op uw tatoeage draagt na het zetten; er kunnen hierdoor haartjes in de tatoeage gaan kleven.
  • Houdt dieren weg van de tatoeage, let op haren en scherpe nagels van huisdieren.
  • U dient extra oplettend te zijn als u werkt met voedselwaren, dit i.v.m. bacteriën. Let u er dan vooral op dat u met schone handen aan de tatoeage zit en schone kleren draagt.
  • De eerste twee weken moet u de tatoeage afdekken als u onder de zonnebank gaat.
  • In de zomer moet u de tatoeage zeker 2  tot 3 weken goed insmeren met een zonnebrand crème mocht u toch de zon in gaan. 

 

  

Bij extreme roodheid en zwelling kun je een cold-pack op de tattoo leggen. Neem bij bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij erge pijn altijd contact op met de huisarts, wij zijn niet medisch onderlegd, maar advies kunnen we altijd geven. 

Wij van Black Diamond Tattoo kunnen helaas geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het optreden van infecties, uitvloeien van inkt, schade aan kleding, problemen in de geneesperiode of enig ander letsel na het zetten van de tatoeage. Uiteraard wordt door ons zorg gedragen voor zodanige omstandigheden in onze praktijkruimte dat infectiegevaar zo klein mogelijk wordt gehouden. Het is echter aan u zorg te dragen voor een goede nazorg.